Wat bieden wij?

We bieden onze specialistische begeleiding aan voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Te denken aan autisme, het syndroom van Down of een ander erfelijke aandoening. Onze begeleiding bieden we aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar.

We bieden: naschoolse opvang
Als de kinderen de hele dag naar school zijn geweest willen zij daarna graag vrij zijn en dingen doen die ze leuk vinden. De kinderen worden opgehaald uit school en worden opgevangen door pedagogisch medewerkers in een ontspannen, huiselijke en gezellige sfeer. Door onze 1 op 1 begeleiding is er tijd voor persoonlijke aandacht. Kinderen krijgen wat te drinken en eten (fruit). We dagen de kinderen uit om de dag die ze hadden op school te bespreken en bereiden hen voor op het middagprogramma van de HeppieKidZ. In dit middagprogramma wordt altijd rekening gehouden met het energie en ontwikkelingsniveau van het kind, waardoor de kinderen soms iets voor zichzelf kunnen doen of meedoen aan een gezamenlijke activiteit. De kinderen nemen we mee in het maken van keuze rondom de activiteiten. Als er op het programma: spelletjes spelen staat, mag het kind zelf kiezen welk spel het wilt spelen. Of als er knutselen op het programma staat, mag het kind kiezen tussen 2 knutselactiviteiten.

We bieden: vakantieopvang
Ook gedurende alle vakantieweken is HeppieKidZ geopend. Naast het reguliere aanbod van activiteiten krijgen de vakantieweken nog extra kleur door een vakantie-activiteitenaanbod. Veelal gaat het hier om grotere activiteiten die in reguliere schoolweken niet haalbaar zijn. We bezoeken tijdens vakanties regelmatig museums of gaan naar het zwembad, de dierentuin of lokale speeltuinen.

We bieden: logeerweekenden
Kinderen kunnen worden opgegeven voor 1 logeerweekend in de maand. Voor de logeeropvang maken we gebruik van een vakantiehuisje op de camping RCN het Grote Bos te Driebergen. Het vakantiehuisje staat in een bosrijke omgeving waar veel gewandeld en gespeeld wordt in de natuur. Ook de camping zelf biedt ontzettend veel mogelijkheden voor activiteiten en/of faciliteiten. De logeerweekenden starten op vrijdag na schooltijd tot zondagmiddag 15.15u. De kinderen worden uit school opgehaald en ouders halen de kinderen op de zondag op van de camping.