Visie

Onze koers van de specialistische begeleidingsgroep van HeppieKidZ en HeppieDayZ:

Wij willen kwalitatief hoogstaande, betekenisvolle en vooruitstrevende opvang bieden binnen onze praktijkruimte, waar kinderen en ouders met plezier en vertrouwen gebruik van maken. 

Wij willen bijdragen aan een plek waar kinderen op hun eigen tempo gestimuleerd worden, zich veilig voelen en hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. 

Het DNA van onze HeppieKidZ & HeppieDayZ groep
Onze pijlers zijn: bewegen, creativiteit, natuur en rust. Deze pijlers laten ook direct zien wie wij zijn. We leveren dan ook een bijzonder aanbod, waar we echt voor gaan en waar we trots op zijn. We kijken naar en gaan mee met de behoeften van kinderen, ouders en van onszelf. We willen vooruitstrevend en uniek zijn: inspirerend voor anderen. 

Onze slogan ‘we kunnen niet van elk kind een ster maken, wel kunnen we ze allemaal op hun eigen manier laten stralen’ geeft aan dat we elk kind centraal zetten en met onze activiteiten en positief pedagogisch klimaat kinderen binnen hun eigen mogelijkheden laten stralen en ontwikkelen. 

 

De naam HeppieKidZ & HeppieDayZ
De naam HeppieKidZ past bij onze slogan en bij wie we zijn als bedrijf. We zullen namelijk altijd uitgaan van de positieve psychologie. Onze HeppieKidZ zijn kinderen die andere mensen laten zien hoe mooi de wereld kan zijn zonder de volwassen moeilijkheden. Onze HeppieKidZ zijn oprecht, puur, energiek, positief, liefdevol, grappig, spontaan en gevoelig. De tweede naam: HeppieDayZ past bij onze dagen die vol uitdaging en leermomenten zit en tegelijkertijd vol genieten, positiviteit en plezier = Heppiedagen.

 

Onze kernwaarden als team
Als team van Kindertraining Nederland werken we op basis van onze kernwaarden: passie, inspiratie, verbinden, groei en deskundigheid. Graag lichten we onze kernwaarden hieronder toe.

Passie uit zich in onze gedrevenheid en liefde voor het vak als coach, trainer, therapeut, activiteitenbegeleider, pedagoog en therapeut. Wij werken enthousiast en gepassioneerd aan het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen. Een investering waar we elke dag mee bezig zijn en genieten van de groei en bloei van hun ontwikkeling. 

Inspiratie uit zich in onze energie om kinderen en het systeem om hun heen in beweging te brengen. Daarnaast investeren we ook in onze eigen mogelijkheden, vaardigheden, ideeën en ons aanbod. We proberen elke dag stukje voor stukje óns verhaal van het bedrijf te schrijven. Een verhaal waarbij we ons laten inspireren door mooie mensen, professionals, ontwikkelaars, geleerden en maken hier onze eigen vertaalslag in. Doordat wij geloven dat geïnspireerde mensen bezielde mensen zijn en daardoor het verschil kunnen maken, is dit een belangrijke kernwaarde van Kindertraining Nederland.

Verbinden uit zich in het werken vanuit ons hart en met aandacht voor elk kind. We verbinden ons oordeelloos met het kind en het systeem. We werken graag samen met ouders/opvoeders en besteden tijd en aandacht om een relatie op te bouwen. Doordat verbinden magisch werkt is dit een belangrijke kernwaarde van Kindertraining Nederland.

Positiviteit uit zich in onze mindset. Wij kiezen ervoor om met een positieve houding naar elk proces en elkaar te kijken. Door elkaar opbouwende feedback te geven, mee te denken in verbeteringen en oplossingen in plaats van de nadruk te leggen op het probleem stimuleren we een positief werkklimaat. Door deze positieve houding is er plezier binnen het team en daardoor ook een nog beter positief pedagogisch klimaat.

Deskundigheid uit zich in onze leergierigheid en ons handelen. Wij willen blijven groeien als professional, team, bedrijf en als individu. Wij willen leren van feedback, staan open voor de mening van anderen en nemen verantwoordelijkheid. Wij willen het teamverband versterken. Elk teamlid toont op zijn eigen manier initiatief en wil actief een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Kindertraining Nederland. Het leven is een cirkel van leren, vallen, leren, opstaan etc. Wij bij Kindertraining Nederland houden hier van, want hierdoor blijven wij zelf ook groeien en bloeien! Want als wij persoonlijk en als professional stoppen met groeien, stopt het bedrijf ook met groeien.

Plezier uit zich in toveren van een glimlach op het gezicht van ieder kind. Want wat we doen, doen we met plezier. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich prettig voelen bij ons. Kinderen ontwikkelen zich beter in een fijne, veilige omgeving. Daarom vinden wij zaken als huiselijkheid, eigen keuze en inbreng, ontspanning en vrijheid belangrijk. We kijken naar de belangstelling en belevingswereld van elk kind. Waar heeft dit kind plezier in? Wat wil hij/zij ontdekken? Waar ligt de nieuwsgierigheid? Ons team sluit hierop aan, in communicatie, benadering, handelen, maar ook in het aanbod van activiteiten. Natuurlijk zijn er basisregels en hebben we respect voor elkaar. Met deze uitgangspunten en een breed scala aan mogelijkheden kan iedereen plezier ervaren!